пʼятниця, 20 травня 2016 р.

День вишиванки в Лисиничівській школі


Вже 10 років поспіль в Україні у третій четвер травня відзначають День вишиванки. Цьогоріч це 19 травня. І в Лисиничівській ЗОШ І-ІІ ст. також не обійшлося без святкових заходів.
Усі учні та вчителі прийшли цього дня у вишиванках, тому школа розцвіла розмаїттям барв та орнаментів національного одягу.
До уваги учнівського, батьківського та педагогічного колективів було представлено ряд презентацій та відеороликів про історію створення,  символіку вишиванок, шляхи поширення сучасних брендів у нашій країні й у світі. Учитель української мови та літератури Дуда Лариса Степанівна підготувала й організувала дітей для музичного оформлення свята (прозвучали пісні «Мамина сорочка», «Два кольори»),  провела екскурс у минуле   вишиваних сорочок. Увагу глядачів привернула презентація «Вишиванка – генетичний код українського народу», де було представлено музейні світлини стародавніх сорочок, сучасні моделі вишиванок, цікаві факти про українське народне вбрання. Учитель розповіла про новий повнометражний документальний фільм «Спадок нації», у якому йдеться про історію національного одягу та людей, для яких вишиванка стала справжнім скарбом.
Особливу увагу привернув відеоролик, створений на основі світлин із календаря «Україна. ЛИСТИ НА ФРОНТ. 2016», у якому представлено старовинне жіноче вбрання різних регіонів України, а в ролі моделей переважно матері, дружини і сестри українських солдатів.
Технічне оформлення свята забезпечив заступник директора з навчально-виховної роботи Олег Михайлович Радько.
Усі учасники заходу мали змогу насолоджуватися виставкою вишиванок, організованою учнями школи, де особливе місце посів весільний рушник, вишитий у 1932р.





Немає коментарів:

Дописати коментар