середа, 19 жовтня 2016 р.

Методоб"єднання вчителів української мови та літератури Пустомитівського р-ну Львівської обл. 28 вересня 2016 року. Тема:"Блог учителя української мови та літератури". (Доповідач – Дуда Лариса Степанівна, учитель Лисиничівської ЗОШ І-ІІст.)



1.    Сучасні технології. Інтернет.

2.    Блог. Що це таке? Для чого потрібен блог?

3.    Створення акаунту в Google.

4.    Створення блогу на Blogger.

5.    Оформлення персонального блогу. Публікація.

 

 

Ми живемо в час новітніх технологій, тому мусимо іти в ногу із новинками науки та техніки. Ще 15 років тому не кожен знав, що таке мобільний телефон і планшет, Інтернет чи ноутбук, а сьогодні ми не мислимо свого життя без них. Світ змінюється, змінюємося й ми. Молодь надзвичайно активно впроваджує у своє життя смартфони, планшети, інші гаджети. Сьогодні діти за лічені секунди можуть знайти потрібну інформацію в мережі Інтернет, тому ми, учителі, не маємо права відставати від учнів. Як нам проявити себе? Чим здивувати вихованців? Розмірковуючи над такими питаннями, я знайшла для себе вихід і створила персональний блог.

         Блог – це те місце , де можна публікувати свої думки, дописи різного характеру та змісту. Можна залишати коментарі до дописів, спілкуватися з людьми… І все це безкоштовно.

         Якщо спробувати дати визначення слова блог, то в перекладі з англійської мови це журнал подій (web log). Тобто звичайний сайт, де публікуються регулярні короткі повідомлення про події, фотозвіти, інша інформація в хронологічному порядку.

         Але для чого потрібен блог пересічному користувачеві?
По-перше, блог може бути онлайн-щоденником, все ж таки це його основне призначення. Там можна публікувати цікаві розповіді про свої подорожі, викладати фотоальбоми подій, ділитись своїми враженнями про різні новинки ринку чи власні досягнення та багато іншого.

По-друге,  це обличчя користувача в мережі Інтернет, адже кожен з нас щось вміє робити краще за інших (хтось робить гарний манікюр, ще хтось смачно пече чи куховарить, шиє, вишиває).

По-третє, наявність персонального блогу потрібна, оскільки це буде таким собі віртуальним офісом чи інтернет-сторінкою, які допоможуть іншим читачам чи користувачам Інтернету дізнатися про нас.

В успішних людей діяльність починалася саме зі створення блогу. Зверніть увагу, окремі діячі мережі розпочинали свою діяльність з маленького онлайн-щоденника в Інтернеті.

А для чого блог учителеві?

Все дуже просто. Учитель матиме можливість проявити себе всесторонньо. Адже на своїй сторінці-блозі можна публікувати розробки уроків, завдання для контролю знань учнів, сценарії виховних заходів, презентації та відео, цікаві матеріали про митців слова та багато іншого. Це буде візитівка учителя (звичайно, якщо добросовісний дописувач публікуватиме власні напрацювання, а не чужі).

Кожен, хто має доступ до Інтернету, може створити персональний блог. Це водночас зможе суттєво допомогти «розвантажити» комп'ютер. Адже є окремі презентації чи відео, що займають багато місця на жорсткому диску. А на блозі немає лімітованої пам'яті, тому  можна залишати багато інформації. 

Як створити блог?

Я пропоную створити сторінку на Blogger в Google.

Спочатку потрібно створити акаунт на Google, тобто відкрити поштову скриньку на gmail, заповнивши всі потрібні поля. При заповненні необхідно вказати свою електронну адресу, обрати логін та пароль (їх варто записати у свій блокнот, аби не забути). Далі варто погодитися з умовами надання послуг, аби мати змогу продовжити роботу. На електронну скриньку, яку було вказано при заповненні форми, прийде лист. Потрібно буде активувати посилання, що надійде. Після цього буде підтверджено створення акаунту в Google.

Якщо поштова скринька  вже є, можна переходити до створення блогу.

Після натискання на віконечко Blogger, потрібно буде знову заповнити запропоновану форму. І лише після повного її заповнення можна буде приступати до оформлення власного блогу.
         


Немає коментарів:

Дописати коментар